12-02-2009

Zouk op zondag

Voor de liefhebbers heeft De Grott in Breda 'zondagen voor zouk' opgestart. Het blijkt dat er toch ook behoefte is aan feestjes met alleen zouk. Volgens Marc loopt het goed, dus als je zoukliefhebber bent, ga dan zeker een keertje kijken! Iedere zondag vanaf 20.00, wisselende DJ's en gratis entree.

07-03-2010

Kizomba: een variant op zouk


Wat is Kizomba?

Beluister Kizomba-muziek!

Leer Kizomba dansen! (video)

Het doet mij (Esmaralda) eerlijk gezegd een beetje denken aan tango-achtige stappen op zouk-muziek, maar dit is dus kizomba...


HotShot augustus 2008:
Kizomba All Stars

Naar aanleiding van een leuk bericht van Saskia Neto in ons gastenboek viel de keuze voor 'CD van de maand' in augustus 2008 op deze leuke kizomba-cd van Kizomba All Stars

De gehele maand augustus draaide Radio Carrousel tracks van deze cd.

Hierbij nog enkele kizomba-clipjes.

Clip 1
Clip 2
Clip 3

Kijk voor meer informatie (ook over workshops) op deze Hyve.

Kizombales door Saskia en Vivaldo


Kizomba artisten:

  • Matias Damasio
  • Maya Cool
  • Yuri da Cunha
  • Rei Helder
  • Bonga

28-02-2010

Kudurobattle?

De Afrikaanse kizomba is zijn opmars aan het maken. Er zijn speciale feesten en je kunt lessen nemen. Maar ook wordt er regelmatig op zoukfeesten even een kizomba tussendoor gedraaid. Maar er is nog meer. Heb je ooit van de Kudurobattle gehoord?

Kuduro (of kuduru) is een muzieksoort die oorspronkelijk uit Angola komt. Kuduro is erg populair in de voormalige Portugese overzeese provincies in Afrika, evenals in de buitenwijken van Lissabon, Portugal. Het wordt gekenmerkt als uptempo, energiek en dansbaar. Kuduro dansen is vergelijkbaar met Dancehall dansen van Jamaica. Het is vooral beïnvloed door Zouk, Soca en rara muziekgenres. Het combineert ook West-house en techno met traditionele Angolese kilapanga en sembe muziek.

Muziekvideo 1
Muziekvideo 2

03-03-2010

DJ Freddy's 'Zouk Vibes'

Check Freddy's maandelijkse zouk top-20! (2e tab onderaan)
27-07-2009

Braziliaanse muziek

Brazilië heeft een indrukwekkende muziekcultuur. De Braziliaanse muziek is ontstaan uit het mengen van de muziekstijlen van de Europese kolonisten met de stijlen van Afrikaanse slaven en –in mindere mate- de inheemse bevolking.

Internationaal is vooral de samba bekend. Onder jazz-liefhebbers geniet ook de bossa nova bekendheid, maar de meerderheid van de Braziliaanse muziek krijgt buiten Brazilie? niet de aandacht waar zij recht op heeft. Wie zich in de Braziliaanse muziek verdiept, ontdekt een nieuwe wereld aan klanken, stijlen en ritmes varierend van klassiek tot hiphop-achtige muziek.

Brazilië


Klik door voor meer info over enkele (on)bekende Braziliaanse muziekstijlen:

(Bron: www.donabrasil.com/nl)


12-11-2007

Kassav

Wie kent deze bekende zouk formatie uit Guadeloupe en Martinique niet? Velen van ons zijn met hun muziek opgegroeid, want zij zorgden ervoor dat zouk bekend werd in het Caribisch gebied, Europa en Afrika. Op 8, 9 en 11 november 2007 deed Kassav Nederland aan.

(Bron: http://latin.blog.nl)

Lees meer over Kassav

Zouk

14-10-2007

Waarom wel 'geile zouk', maar geen 'hot merengue'?

Vraag

Lieve Reina,

Ik ben een absolute fan van 'hot merengue dansen'. Helaas is merengue dansen op die manier hier in Nederland 'not done' en weinig populair. Nu zie ik iedereen opeens 'geile zouk' dansen? Hoe kan dat nu? Wat voelt de Nederlandse salsero wel bij 'geile zouk' en niet bij' hot merengue'? Graag jouw visie, want anders moet ik snel zouk gaan leren!

Groeten van een merenguero

Antwoord

Beste 'hot merenguero',

Wat een frustraties moet jij hebben! Ben je een superster in 'hot merengue dansen', kom je in Nederland en dan blijkt dat je elke keer een klap in je gezicht krijgt als je met de vrouwen 'hot merengue' wilt dansen. En nog erger: de vrouwen dansen wel zouk, wat jij nu net weer niet kunt! Wat moet jij een pechvogel zijn!

Omdat ik het sneu voor je vind dat je met dit probleem rondloopt, zal ik je vraag proberen te beantwoorden. Aangezien ik niet uit het Caribisch gebied kom, kan ik niet zo goed bepalen waarom 'hot merengue' op bijvoorbeeld de Antillen wel erg populair is en hier niet. Laten we het erop houden dat het een cultuurkwestie is. Als ik aan 'hot merengue' denk, dan is dat voor mij niet meer dan met langzame bewegingen 'platvloers tegen elkaar op rijden'. Met name voor (Europese?) vrouwen niet iets wat je met elke man zou willen doen. Ik weet niet hoe de Caribische vrouwen hierover denken. Misschien zijn ze hier wat losser in. Vraag het eens aan verschillende vrouwen zou ik zeggen!

Zouk is toch meer een sensuele dans in vergelijking met merengue. Bij zouk kun je heerlijk over de dansvloer zweven indien je danst met de juiste danspartner met dezelfde flow. Hier is toch wat meer afstand tussen de man en de vrouw. Maar als jij dat geil vindt, waarom ga je dan geen zouk leren? Hupsakee..... waar wacht je nog op?

Liefs,
Reina
14-10-2007

ZOEK DE ZOUK

Zouk in love

Zouk lijkt in heel Nederland aan te slaan: er is bijna geen salsafeest meer te vinden waar geen zouk wordt gedanst en het aantal dansscholen dat ook zouklessen aanbiedt, neemt ook buiten de Randstad snel toe. Vandaar een speciale pagina met aandacht voor zouk en alles wat daarmee (in)direct samenhangt.

30-05-2010

Zin in Samba of Axé?

Dansschool Candidans verzorgt in Eindhoven (Geestakker 548) diverse cursussen en workshops:

  • Samba dans voor vrouwen
  • Samba-Aerobics /Axé (beginners)
  • Samba-Aerobics /Axé (half-gevorderd)
  • Reggaeton

Dansschool Candidans verzorgt in Eindhoven ook lessen Core Dance en Ontspanning.

22-03-2008

Zoukstation: internet zouk radio

Zin in lekkere zoukmuziek? Check Zoukstation, een online radiozender met zouk muziek uit verschillende stromingen, zoals zouk love, cabo zouk, kizomba en zouk retro.

14-11-2010

Zoek je zouk-dansschoenen?

Dide tipte ons over www.edmundvangroningen.nl, een winkeltje met dansschoenen in Groningen (vlakbij de grote markt in de straat van de V&D). Veel salsaschoenen en dus ook schoenen voor zouk. Ze verkopen alleen maar dansartikelen en dansschoenen, dus het advies is uitgebreid en volgens Dide heel goed!

28-10-2007

Leuke cd's met zouk

Ben je op zoek naar een leuke cd met (onder meer) zouk? Check deze twee cd's van het bekende label Putumayo. De cd's zijn verkrijgbaar via Most Wanted.


Lees meer over de cd 'French Caribbean'


Lees meer over de cd 'Caribbean Party'

05-06-2010

Beoordeel zouk-muziek!

Op deze leuke latin-site kun je recensies over zouk-muziek lezen en plaatsen!
05-06-2010

Zoukamor

ZoukAmor geeft lessen op verschillende niveaus. Kijk voor inschrijvingen en informatie op
www.zoukamor.be