12-02-2009

Zouk op zondag

Voor de liefhebbers heeft De Grott in Breda 'zondagen voor zouk' opgestart. Het blijkt dat er toch ook behoefte is aan feestjes met alleen zouk. Volgens Marc loopt het goed, dus als je zoukliefhebber bent, ga dan zeker een keertje kijken! Iedere zondag vanaf 20.00, wisselende DJ's en gratis entree.

07-03-2010

Kizomba: een variant op zouk


Wat is Kizomba?

Beluister Kizomba-muziek!

Leer Kizomba dansen! (video)

Het doet mij (Esmaralda) eerlijk gezegd een beetje denken aan tango-achtige stappen op zouk-muziek, maar dit is dus kizomba...


HotShot augustus 2008:
Kizomba All Stars

Naar aanleiding van een leuk bericht van Saskia Neto in ons gastenboek viel de keuze voor 'CD van de maand' in augustus 2008 op deze leuke kizomba-cd van Kizomba All Stars

De gehele maand augustus draaide Radio Carrousel tracks van deze cd.

Hierbij nog enkele kizomba-clipjes.

Clip 1
Clip 2
Clip 3

Kijk voor meer informatie (ook over workshops) op deze Hyve.

Kizombales door Saskia en Vivaldo


Kizomba artisten:

  • Matias Damasio
  • Maya Cool
  • Yuri da Cunha
  • Rei Helder
  • Bonga

28-02-2010

Kudurobattle?

De Afrikaanse kizomba is zijn opmars aan het maken. Er zijn speciale feesten en je kunt lessen nemen. Maar ook wordt er regelmatig op zoukfeesten even een kizomba tussendoor gedraaid. Maar er is nog meer. Heb je ooit van de Kudurobattle gehoord?

Kuduro (of kuduru) is een muzieksoort die oorspronkelijk uit Angola komt. Kuduro is erg populair in de voormalige Portugese overzeese provincies in Afrika, evenals in de buitenwijken van Lissabon, Portugal. Het wordt gekenmerkt als uptempo, energiek en dansbaar. Kuduro dansen is vergelijkbaar met Dancehall dansen van Jamaica. Het is vooral beïnvloed door Zouk, Soca en rara muziekgenres. Het combineert ook West-house en techno met traditionele Angolese kilapanga en sembe muziek.

Muziekvideo 1
Muziekvideo 2

03-03-2010

DJ Freddy's 'Zouk Vibes'

Check Freddy's maandelijkse zouk top-20! (2e tab onderaan)
27-07-2009

Braziliaanse muziek

Brazilië heeft een indrukwekkende muziekcultuur. De Braziliaanse muziek is ontstaan uit het mengen van de muziekstijlen van de Europese kolonisten met de stijlen van Afrikaanse slaven en –in mindere mate- de inheemse bevolking.

Internationaal is vooral de samba bekend. Onder jazz-liefhebbers geniet ook de bossa nova bekendheid, maar de meerderheid van de Braziliaanse muziek krijgt buiten Brazilie? niet de aandacht waar zij recht op heeft. Wie zich in de Braziliaanse muziek verdiept, ontdekt een nieuwe wereld aan klanken, stijlen en ritmes varierend van klassiek tot hiphop-achtige muziek.

Brazilië


Klik door voor meer info over enkele (on)bekende Braziliaanse muziekstijlen:

(Bron: www.donabrasil.com/nl)


12-11-2007

Kassav

Wie kent deze bekende zouk formatie uit Guadeloupe en Martinique niet? Velen van ons zijn met hun muziek opgegroeid, want zij zorgden ervoor dat zouk bekend werd in het Caribisch gebied, Europa en Afrika. Op 8, 9 en 11 november 2007 deed Kassav Nederland aan.

(Bron: http://latin.blog.nl)

Lees meer over Kassav

Zouk

07-09-2009

Nieuw bij Salsa.nl: Brasil & Zouk rubriek


Het wordt no?g makkelijker het juiste evenement te kiezen voor een gezellig avondje uit: alle Brasil & Zouk feesten worden namelijk vanaf nu apart vermeld in een speciale eigen rubriek in de Salsa.nl agenda. Liefhebbers van Brazilliaanse- en/of Zoukfeesten hoeven voortaan dus niet verder te zoeken, want ze staan nu heel overzichtelijk bij elkaar!

14-10-2007

ZOEK DE ZOUK

Zouk in love

Zouk lijkt in heel Nederland aan te slaan: er is bijna geen salsafeest meer te vinden waar geen zouk wordt gedanst en het aantal dansscholen dat ook zouklessen aanbiedt, neemt ook buiten de Randstad snel toe. Vandaar een speciale pagina met aandacht voor zouk en alles wat daarmee (in)direct samenhangt.

30-05-2010

Zin in Samba of Axé?

Dansschool Candidans verzorgt in Eindhoven (Geestakker 548) diverse cursussen en workshops:

  • Samba dans voor vrouwen
  • Samba-Aerobics /Axé (beginners)
  • Samba-Aerobics /Axé (half-gevorderd)
  • Reggaeton

Dansschool Candidans verzorgt in Eindhoven ook lessen Core Dance en Ontspanning.

22-03-2008

Zoukstation: internet zouk radio

Zin in lekkere zoukmuziek? Check Zoukstation, een online radiozender met zouk muziek uit verschillende stromingen, zoals zouk love, cabo zouk, kizomba en zouk retro.

14-11-2010

Zoek je zouk-dansschoenen?

Dide tipte ons over www.edmundvangroningen.nl, een winkeltje met dansschoenen in Groningen (vlakbij de grote markt in de straat van de V&D). Veel salsaschoenen en dus ook schoenen voor zouk. Ze verkopen alleen maar dansartikelen en dansschoenen, dus het advies is uitgebreid en volgens Dide heel goed!

28-10-2007

Leuke cd's met zouk

Ben je op zoek naar een leuke cd met (onder meer) zouk? Check deze twee cd's van het bekende label Putumayo. De cd's zijn verkrijgbaar via Most Wanted.


Lees meer over de cd 'French Caribbean'


Lees meer over de cd 'Caribbean Party'

05-06-2010

Beoordeel zouk-muziek!

Op deze leuke latin-site kun je recensies over zouk-muziek lezen en plaatsen!
05-06-2010

Zoukamor

ZoukAmor geeft lessen op verschillende niveaus. Kijk voor inschrijvingen en informatie op
www.zoukamor.be