12-09-2008

Dansen en kleding

Danskleding moet lekker zitten, iets waar je je goed in kunt bewegen, dat is belangrijk. Je moet je ook zelfverzekerd voelen in de kleding die je draagt. De kleding mag best anders zijn dan je normaal door de week naar je werk zou dragen of wanneer je een avondje uitgaat naar de kroeg.

Salseras:
In principe kan alles. Een wijdvallende broek met top, een mooie rok of jurk. Mooie hakjes staan supervrouwelijk onder een rok of jurk. Danssneakers zijn echt not done onder een rok of jurk!. Voor onder een broek kan het wel.

Ook jazzballetschoentjes kunnen goed onder een broek. Maar vrouwelijker is toch wel hakjes onder een rok of jurk. Bovendien zorgen hakken voor een mooiere houding. En het is een kwestie van wennen. Er zijn verschillende hakhoogtes verkrijgbaar varie?rend van 3 cm tot 10 cm.

Salseros:
Body fit modellen doen het goed. Shirts die strak langs het lichaam zitten, niet te wijd en niet te strak. Verder mogen heel strakke shirts uiteraard ook als je denkt dat je dat kunt hebben omdat je een mooi (gespierd) bovenlijf hebt. In bodyfit en strakke modellen komen de bewegingen van je bovenlichaam beter tot zijn recht omdat ze beter te zien zijn.

Hele wijde hemden mogen ook. Alleen zie je dan je bewegingen niet zo goed. Korte of lange mouw maakt voor het dansen niet uit. Degenen die erg veel dansen op een avond en/of veel transpireren geven vaak de voorkeur aan korte mouw. Voor de pantalon geldt; een wijde pijp. Dan lijken alle bewegingen die je met je voeten/benen maakt, groter. De beweging in pijpen vergroten de beweging die je zelf maakt.

Tip:
Ga voor goede dansschoenen waarop je goede grip op de vloer hebt en je goed kunt draaien. Dan hoef je je niet de hele avond zorgen te maken over dat je uitglijdt of juist niet kunt draaien doordat je schoenen te stroef zijn. Bovendien is het op de lange termijn beter voor je gewrichten.

Voor meer informatie over kleding en een advies op maat verwijzen wij je graag door naar Excento Dance Gear. Kijk op www.excento.nl of kom langs in de winkel in Tilburg.

La Reina de la Salsa

21-11-2006

Mijn handen...

Vraag

Hallo la reina de salsa,

Ik heb tijdens het dansen maakt niet uit waarvoor dans, zo nu en dan last van zweterige handen. Kan ik daar iets aan doen?

En nog een vraagje: Als je de bachata dans, dan kan je je hand toch wel iets lager leggen dus op d'r achterste?

groetjes van Anoniem

Antwoord

Beste Anoniem,

Hartelijk dank voor je ingezonden vraag. Dat is lang geleden dat ik een vraag van iemand heb mogen ontvangen!

Jouw probleem in het kort: Je handen zijn soms zweterig en je weet niet goed op welke plaatsen je ze bij een vrouw mag plaatsen.

Om bij je eerste probleem te beginnen:

Bij zweten komt er altijd iets naar buiten zetten. Zweten is vocht, het is een vloeistof die in je lichaam wordt gemaakt en er op verschillende manieren uit kan komen. De vloeistof die je lichaam maakt wordt normaal gesproken via je nieren en je huid uitgescheiden. Je nieren houden de vocht balans in de gaten en zijn daar behoorlijk druk mee.

Het element water speelt een grote rol bij de nieren. Water dat niet stroomt, vertroebelt of verdampt. Het is daarom van belang dat het water in beweging blijft. Water wordt ook wel geassocieerd met gevoelens, met emoties. E-motie betekent in beweging zijn en een kenmerk van emoties is dat ze stromen. De nieren regelen de vochthuishouding e?n de emotionele huishouding. Je emotionele en psychische gesteldheid heeft dan ook invloed op de samenstelling van de lichaamsvochten (het water).

En niet alleen dat; emoties, verdriet, het wil er uiteindelijk allemaal uit. En voor sommige mensen is dat niet makkelijk. Voor een gedeelte heeft dat te maken met opvoeding (je mag je emoties niet laten zien) en voor een gedeelte heeft het ook te maken met hoe je in elkaar zit (je trekt je van deze "omgangsregels" juist heel veel of heel weinig aan). En het kan ook betrekking hebben op e?e?n bijzonder ingrijpende emotionele gebeurtenis die moeilijk voor je is geweest. Die je een beetje wegstopt.

Wat je vaak ziet is dat mensen die moeilijk hun emoties kunnen uiten op een andere manier laten zien dat ze inwendig "huilen". Zweetvoeten en zweethanden laten dat op hun eigen wijze zien. Zweetvoeten laten zien dat je je weg daarin nog niet gevonden hebt en zweethanden dat je niet weet hoe je het concreet moet aanpakken (dat uiten van die emoties).

Je zweethanden hebben dus puur een emotionele achtergrond. Doe er wat aan! Je kunt ook naar de dermatoloog gaan voor een recept (bijv. hydrocholide) of je handen wat inwrijven met kalk.

En wat betreft de plaats van je handen bij de bachata? Ik denk niet dat er veel vrouwen gecharmeerd zijn van een hand op haar billen. De meeste vrouwen willen toch een bepaalde afstand. Probeer het maar eens uit!

Veel succes met je handen!

La Reina de Salsa
06-05-2007

LA REINA DE LA SALSA

La Reina de la Salsa

Heb jij ook een vraag over liefde, relaties of andere zaken die mogelijkerwijs te maken hebben met salsa? Stuur dan een e-mail naar La Reina.

Neem er de tijd voor en geef genoeg achtergrondinformatie, zodat La Reina zich een goed beeld van de situatie kan vormen. Mailen kan via: La Reina de la Salsa