12-09-2008

Dansen en kleding

Danskleding moet lekker zitten, iets waar je je goed in kunt bewegen, dat is belangrijk. Je moet je ook zelfverzekerd voelen in de kleding die je draagt. De kleding mag best anders zijn dan je normaal door de week naar je werk zou dragen of wanneer je een avondje uitgaat naar de kroeg.

Salseras:
In principe kan alles. Een wijdvallende broek met top, een mooie rok of jurk. Mooie hakjes staan supervrouwelijk onder een rok of jurk. Danssneakers zijn echt not done onder een rok of jurk!. Voor onder een broek kan het wel.

Ook jazzballetschoentjes kunnen goed onder een broek. Maar vrouwelijker is toch wel hakjes onder een rok of jurk. Bovendien zorgen hakken voor een mooiere houding. En het is een kwestie van wennen. Er zijn verschillende hakhoogtes verkrijgbaar varie?rend van 3 cm tot 10 cm.

Salseros:
Body fit modellen doen het goed. Shirts die strak langs het lichaam zitten, niet te wijd en niet te strak. Verder mogen heel strakke shirts uiteraard ook als je denkt dat je dat kunt hebben omdat je een mooi (gespierd) bovenlijf hebt. In bodyfit en strakke modellen komen de bewegingen van je bovenlichaam beter tot zijn recht omdat ze beter te zien zijn.

Hele wijde hemden mogen ook. Alleen zie je dan je bewegingen niet zo goed. Korte of lange mouw maakt voor het dansen niet uit. Degenen die erg veel dansen op een avond en/of veel transpireren geven vaak de voorkeur aan korte mouw. Voor de pantalon geldt; een wijde pijp. Dan lijken alle bewegingen die je met je voeten/benen maakt, groter. De beweging in pijpen vergroten de beweging die je zelf maakt.

Tip:
Ga voor goede dansschoenen waarop je goede grip op de vloer hebt en je goed kunt draaien. Dan hoef je je niet de hele avond zorgen te maken over dat je uitglijdt of juist niet kunt draaien doordat je schoenen te stroef zijn. Bovendien is het op de lange termijn beter voor je gewrichten.

Voor meer informatie over kleding en een advies op maat verwijzen wij je graag door naar Excento Dance Gear. Kijk op www.excento.nl of kom langs in de winkel in Tilburg.

La Reina de la Salsa

19-10-2006

Een eenzame en wanhopige partner

Vraag

Beste Reina,

Ik heb een probleem, een groot probleem: Vroeger, heel vroeger had ik een vriendinnetje die in het weekend gezellig met mij op de bank zat een DVD-tje te kijken, met mij naar het voetballen ging of met mij en mijn vrienden de kroeg in ging. Totdat salsa in haar leven kwam. Vanaf toen veranderde er veel!

In eerste instantie vond ik het wel leuk, lekker met mannen onder elkaar in de kroeg, geen "gezeik" van vrouwen erbij en alleen maar ruige mannenpraat. Maar na enkele maanden, ik kan het moeilijk toegeven, gaat het toch wel vervelen, al die mannen om mij heen en er is niemand meer die me 's nachts veilig naar huis kan brengen.

Mijn vriendin trekt haar eigen plan en in de spaarzame tijd dat ze thuis is, dan is ze moe! Daarnaast heeft ze de laatste tijd wel erg veel interesse voor manvolk uit het Carribische gebied.

Ik ben bang dat het niet meer goedkomt en ze alle interesse voor mij en mijn hobby's dreigt te verliezen. Maar echt waar, salsa daar begin ik niet aan!

Een eenzame en wanhopige partner

Antwoord

Beste eenzame en wanhopige partner,

Eigenlijk zou je eerder blij voor je vriendin moeten zijn dat ze eindelijk een eigen passie in haar leven heeft gevonden en niet meer als een mak lammetje achter jou en je vrienden aanloopt.

Heb je eigenlijk al weleens interesse getoond in haar hobby salsa? Ben je weleens meegeweest naar een salsales of naar een salsafeest? Ook al is het niet jouw "way of life", je zult zien dat je vriendin het erg zal waarderen als je ook interesse in haar stelt. Zij heeft immers al jaren interesse in jou getoond.

Dus doe even niet zo egoi?stisch en trek je stoute (salsa)schoenen aan en ga gewoon een keer mee. Je zult zien dat je vriendin dit zo waardeert dat ze zich ook meer naar jou openstelt. En je hoeft echt niet te dansen op zo'n salsa-avond: wat biertjes drinken aan de bar is ook prima!

La Reina de Salsa
06-05-2007

LA REINA DE LA SALSA

La Reina de la Salsa

Heb jij ook een vraag over liefde, relaties of andere zaken die mogelijkerwijs te maken hebben met salsa? Stuur dan een e-mail naar La Reina.

Neem er de tijd voor en geef genoeg achtergrondinformatie, zodat La Reina zich een goed beeld van de situatie kan vormen. Mailen kan via: La Reina de la Salsa