12-09-2008

Dansen en kleding

Danskleding moet lekker zitten, iets waar je je goed in kunt bewegen, dat is belangrijk. Je moet je ook zelfverzekerd voelen in de kleding die je draagt. De kleding mag best anders zijn dan je normaal door de week naar je werk zou dragen of wanneer je een avondje uitgaat naar de kroeg.

Salseras:
In principe kan alles. Een wijdvallende broek met top, een mooie rok of jurk. Mooie hakjes staan supervrouwelijk onder een rok of jurk. Danssneakers zijn echt not done onder een rok of jurk!. Voor onder een broek kan het wel.

Ook jazzballetschoentjes kunnen goed onder een broek. Maar vrouwelijker is toch wel hakjes onder een rok of jurk. Bovendien zorgen hakken voor een mooiere houding. En het is een kwestie van wennen. Er zijn verschillende hakhoogtes verkrijgbaar varie?rend van 3 cm tot 10 cm.

Salseros:
Body fit modellen doen het goed. Shirts die strak langs het lichaam zitten, niet te wijd en niet te strak. Verder mogen heel strakke shirts uiteraard ook als je denkt dat je dat kunt hebben omdat je een mooi (gespierd) bovenlijf hebt. In bodyfit en strakke modellen komen de bewegingen van je bovenlichaam beter tot zijn recht omdat ze beter te zien zijn.

Hele wijde hemden mogen ook. Alleen zie je dan je bewegingen niet zo goed. Korte of lange mouw maakt voor het dansen niet uit. Degenen die erg veel dansen op een avond en/of veel transpireren geven vaak de voorkeur aan korte mouw. Voor de pantalon geldt; een wijde pijp. Dan lijken alle bewegingen die je met je voeten/benen maakt, groter. De beweging in pijpen vergroten de beweging die je zelf maakt.

Tip:
Ga voor goede dansschoenen waarop je goede grip op de vloer hebt en je goed kunt draaien. Dan hoef je je niet de hele avond zorgen te maken over dat je uitglijdt of juist niet kunt draaien doordat je schoenen te stroef zijn. Bovendien is het op de lange termijn beter voor je gewrichten.

Voor meer informatie over kleding en een advies op maat verwijzen wij je graag door naar Excento Dance Gear. Kijk op www.excento.nl of kom langs in de winkel in Tilburg.

La Reina de la Salsa

19-10-2006

Volgen

Vraag

Hallo La Reina,

Ik heb een vraag over...

Ik dans salsa al ongeveer 4 jaar maar ik heb het gevoel dat ik nooit de techniek kan leren??

Ik ging vaak naar de salsa feesten veel kijken en daarna een beetje volgen, sinds kort ik volg lessen en ik voel dat ik nooit kan leren?? Ik kan al goed dansen mijn lichaam goed kan bewegen maar als ik met iemand dans en gaan ze de "turns" doen dan kan ik soms niet zo goed volgen...

Hoe kan ik goed volgen???

Alvast bedankt voor je antwoord.

Gr. salsa_varadero

Antwoord

Hola Salsa Varadero,

Jouw probleem komt mij heel erg bekend voor. Ik ben ook niet zo'n fantastische volger, nooit geweest trouwens...

En weet je hoe dit komt? Ik ben in het dagelijks leven ook geen volger. Ik laat me nooit de les lezen door iemand, en zeker niet door een man. Ik ben een pionier, een early adapter, zeker geen volger. De laatste mode haal ik uit Parijs en als iedereen er in Nederland in loopt, dan heb ik allang iets anders aan.....

Waarschijnlijk ben jij ook een pionier en dan valt het niet mee om tijdens salsa te volgen, da's tegen "women's nature". Reina lijkt nu een feministe, maar dat valt best mee, hoor!

Maar hoe is jouw probleem op te lossen? Zet je women's nature (alleen) tijdens salsa opzij en laat de man maar een keer zijn gang gaan. Hij de leider, jij de volger. Dit moet natuurlijk wel alleen tot salsa beperkt blijven.

Of een dame goed kan volgen, hangt voor 50% af van het leiden van de man. Als de man niet goed leidt, kan jij ook niet goed volgen. Het is dus nooit alleen jouw "tekortkoming". Als je een man tegenkomt die perfect leidt, zul je zien dat ook jij beter kunt volgen.

Probeer verder met zoveel mogelijk mannen te dansen en niet alleen met je vriend of kennis. Zo krijg je er steeds meer feeling voor. Alle oefening baart kunst, Rome en Keulen zijn ook niet in e?e?n dag gebouwd...

Veel succes!

La Reina de Salsa
06-05-2007

LA REINA DE LA SALSA

La Reina de la Salsa

Heb jij ook een vraag over liefde, relaties of andere zaken die mogelijkerwijs te maken hebben met salsa? Stuur dan een e-mail naar La Reina.

Neem er de tijd voor en geef genoeg achtergrondinformatie, zodat La Reina zich een goed beeld van de situatie kan vormen. Mailen kan via: La Reina de la Salsa