12-09-2008

Dansen en kleding

Danskleding moet lekker zitten, iets waar je je goed in kunt bewegen, dat is belangrijk. Je moet je ook zelfverzekerd voelen in de kleding die je draagt. De kleding mag best anders zijn dan je normaal door de week naar je werk zou dragen of wanneer je een avondje uitgaat naar de kroeg.

Salseras:
In principe kan alles. Een wijdvallende broek met top, een mooie rok of jurk. Mooie hakjes staan supervrouwelijk onder een rok of jurk. Danssneakers zijn echt not done onder een rok of jurk!. Voor onder een broek kan het wel.

Ook jazzballetschoentjes kunnen goed onder een broek. Maar vrouwelijker is toch wel hakjes onder een rok of jurk. Bovendien zorgen hakken voor een mooiere houding. En het is een kwestie van wennen. Er zijn verschillende hakhoogtes verkrijgbaar varie?rend van 3 cm tot 10 cm.

Salseros:
Body fit modellen doen het goed. Shirts die strak langs het lichaam zitten, niet te wijd en niet te strak. Verder mogen heel strakke shirts uiteraard ook als je denkt dat je dat kunt hebben omdat je een mooi (gespierd) bovenlijf hebt. In bodyfit en strakke modellen komen de bewegingen van je bovenlichaam beter tot zijn recht omdat ze beter te zien zijn.

Hele wijde hemden mogen ook. Alleen zie je dan je bewegingen niet zo goed. Korte of lange mouw maakt voor het dansen niet uit. Degenen die erg veel dansen op een avond en/of veel transpireren geven vaak de voorkeur aan korte mouw. Voor de pantalon geldt; een wijde pijp. Dan lijken alle bewegingen die je met je voeten/benen maakt, groter. De beweging in pijpen vergroten de beweging die je zelf maakt.

Tip:
Ga voor goede dansschoenen waarop je goede grip op de vloer hebt en je goed kunt draaien. Dan hoef je je niet de hele avond zorgen te maken over dat je uitglijdt of juist niet kunt draaien doordat je schoenen te stroef zijn. Bovendien is het op de lange termijn beter voor je gewrichten.

Voor meer informatie over kleding en een advies op maat verwijzen wij je graag door naar Excento Dance Gear. Kijk op www.excento.nl of kom langs in de winkel in Tilburg.

La Reina de la Salsa

19-10-2006

Magic Hands

Vraag

Beste Reina,

Er bevinden zich mannen met magische handen onder ons. Desbetreffende persoon waar ik het hier over heb heeft het namelijk een aantal keer voor elkaar gekregen iets in mij (aan mij) tijdens het dansen los te maken.

De eerste keer sprong halverwege het nummer haakje van mijn bh los, zonder dat hij maar ook met zijn handen aan mijn rug kwam. Een volgende keer (gaat uiteraard weer om dezelfde man) kwam ik van de dansvloer af en ontdekte ik dat mijn broeksknoop open was. Zelfs mijn horloge krijgt hij open tijdens het dansen!

Ligt het aan de metalen onderdelen die gemagnetiseerd raken door zijn handen? Hoe ga je als vrouw zoiets tegen? En wat heeft hij wat andere mannen missen?

Groetjes van een anonieme chica

Antwoord

Beste Anoniem,

Ik heb je vraag wel 4x overgelezen, omdat ik eerlijk gezegd nog nooit zo iets mee heb gemaakt. Erg vreemd allemaal, ik ben met stomheid geslagen. Je zegt dat hij iets in je los maakt en ook iets aan je los maakt. Wat vind je het vervelendste? Dat hij iets in je los maakt of dat hij iets aan je losmaakt? En wat maakt hij in je los? Heb je amoreuze gevoelens voor hem?

Als dat zo is, dan lijkt het me wel erg grappig als jullie een verhouding krijgen. Nooit meer een man die er meer dan 10 minuten over doet om je bh los te krijgen, geen geklungel meer, dat zou wel handig zijn. Misschien heeft het iets te maken met Reiki, met energiestromen, magnetische velden en bovennatuurlijke krachten. Ik heb me nooit erg verdiept in Reiki, maar ik ken wel iemand die aan Reiki doet. Misschien weet hij hier meer van en kan hij precies vertellen of dit door Reiki mogelijk is. Ik zal het hem navragen.

Het is moeilijk om zoiets als vrouw tegen te gaan. Mijd hem als het echt vervelend begint te worden, voordat je broek midden op de dansvloer op je enkels hangt. Het zou kunnen zijn dat deze salsero ook magic hands heeft op andere gebieden, als je begrijpt wat ik bedoel. Probeer het uit, misschien gaat er een hele nieuwe wereld voor je open!

Zijn er nog meer salseras die het zelfde voorval hebben meegemaakt? Aarzel niet om mij te emailen. Ik zal er discreet mee omgaan.

La Reina de Salsa
06-05-2007

LA REINA DE LA SALSA

La Reina de la Salsa

Heb jij ook een vraag over liefde, relaties of andere zaken die mogelijkerwijs te maken hebben met salsa? Stuur dan een e-mail naar La Reina.

Neem er de tijd voor en geef genoeg achtergrondinformatie, zodat La Reina zich een goed beeld van de situatie kan vormen. Mailen kan via: La Reina de la Salsa