12-09-2008

Dansen en kleding

Danskleding moet lekker zitten, iets waar je je goed in kunt bewegen, dat is belangrijk. Je moet je ook zelfverzekerd voelen in de kleding die je draagt. De kleding mag best anders zijn dan je normaal door de week naar je werk zou dragen of wanneer je een avondje uitgaat naar de kroeg.

Salseras:
In principe kan alles. Een wijdvallende broek met top, een mooie rok of jurk. Mooie hakjes staan supervrouwelijk onder een rok of jurk. Danssneakers zijn echt not done onder een rok of jurk!. Voor onder een broek kan het wel.

Ook jazzballetschoentjes kunnen goed onder een broek. Maar vrouwelijker is toch wel hakjes onder een rok of jurk. Bovendien zorgen hakken voor een mooiere houding. En het is een kwestie van wennen. Er zijn verschillende hakhoogtes verkrijgbaar varie?rend van 3 cm tot 10 cm.

Salseros:
Body fit modellen doen het goed. Shirts die strak langs het lichaam zitten, niet te wijd en niet te strak. Verder mogen heel strakke shirts uiteraard ook als je denkt dat je dat kunt hebben omdat je een mooi (gespierd) bovenlijf hebt. In bodyfit en strakke modellen komen de bewegingen van je bovenlichaam beter tot zijn recht omdat ze beter te zien zijn.

Hele wijde hemden mogen ook. Alleen zie je dan je bewegingen niet zo goed. Korte of lange mouw maakt voor het dansen niet uit. Degenen die erg veel dansen op een avond en/of veel transpireren geven vaak de voorkeur aan korte mouw. Voor de pantalon geldt; een wijde pijp. Dan lijken alle bewegingen die je met je voeten/benen maakt, groter. De beweging in pijpen vergroten de beweging die je zelf maakt.

Tip:
Ga voor goede dansschoenen waarop je goede grip op de vloer hebt en je goed kunt draaien. Dan hoef je je niet de hele avond zorgen te maken over dat je uitglijdt of juist niet kunt draaien doordat je schoenen te stroef zijn. Bovendien is het op de lange termijn beter voor je gewrichten.

Voor meer informatie over kleding en een advies op maat verwijzen wij je graag door naar Excento Dance Gear. Kijk op www.excento.nl of kom langs in de winkel in Tilburg.

La Reina de la Salsa

19-10-2006

Bloedneus & Boos

Vraag 1

Beste Reina de Salsa,

Ik heb een probleem.

Elke keer dat ik met een bepaalde dame dans (vooral de salsa), dan eindig ik vaak de avond met een rode of bloedende neus. U vraagt zich af waarom? Nou ze kan haar ellebogen niet thuis houden tijdens de draaien. Er schijnen ook andere mannen te zijn die dit probleem (met haar) hebben. Daarom wilde ik het even onder de aandacht brengen. Kunt u mij helpen?

Costaricaman

Antwoord 1

Beste Costaricaman,

Allereerst vind ik het hartstikke goed en dapper dat je de stoute (salsa)schoenen hebt aangetrokken en in de pen bent geklommen om je probleem aan mij, La Reina, voor te leggen. Daar is echt moed voor nodig.....

Je probleem is niet erg makkelijk op te lossen, omdat je het elleboog werk van de dames niet echt in de hand hebt. Laat ik voorop stellen dat ook ik menig man een bloedneus heb geslagen.... per ongeluk onder het dansen dan wel te verstaan! En als dame voel je je dan ook niet helemaal happy... Trouwens een man heeft mij onder het dansen ook wel eens de oorbellen uit mijn oren "geslagen", dus het ligt ook weleens aan de mannen.

Misschien kun je tegen de betreffende dame voorleggen om eens een cursus ladystyling te doen bij Angelique. Daar leren de dames wel om de ellebogen in te houden.

Misschien kan ik hierbij aan de dames de volgende oproep doen:
Dames let op onder het dansen: borstjes vooruit, lipjes getuit en elleboogjes in!

Ik weet niet of dit helpt, maar het is in ieder geval iets. Blijf alert en als het niet werkt: beperk je gewoon tot de basispas.... daar kan volgens mij weinig fout mee gaan.....


Vraag 2

Dan heb ik verder nog een probleem

Elke keer als ik op een feest ben, komt er vrouwtje naar mij toe om heel de avond met mij te dansen. Als ik haar zeg dat ik max. 2 songs met haar wil dansen loopt ze boos weg. Wat doe ik hieraan?

Antwoord 2

Beste Costaricaman,

Bedoel je twee songs per keer of twee songs per avond? Ze is wel erg verwend, want volgens mij heb ik nog nooit meer dan twee songs op een avond gedanst met e?e?n en dezelfde man gedanst. Dat zal zeker aan mij liggen, ik weet het... ondanks dat heb ik daar best een minderwaardigheidscomplex van. Kun je mij niet over dit minderwaardigheidscomplex heen helpen door op een avond een keer 3 x met mij te dansen? Je kunt me op de volgende manier herkennen: ik draag geen slipje!

Maar even terugkomend op je vraag: laat je niet intimideren door een man of vrouw, klein of groot. Blijf bij je standpunt! Boos of niet boos. Maak je alleen voor mij een keer een uitzondering?

Heel veel groetjes en succes!

La Reina de Salsa
06-05-2007

LA REINA DE LA SALSA

La Reina de la Salsa

Heb jij ook een vraag over liefde, relaties of andere zaken die mogelijkerwijs te maken hebben met salsa? Stuur dan een e-mail naar La Reina.

Neem er de tijd voor en geef genoeg achtergrondinformatie, zodat La Reina zich een goed beeld van de situatie kan vormen. Mailen kan via: La Reina de la Salsa