19-11-2006

Dagelijks Bestuur

Jenny Lambrechts, voorzitster.
Veel salsa vanaf ongeveer 1995 met haar dochter Ellen.
Marion del Prado uit Eindhoven, secretaris.
o.a. bekend van SalsaRadio Carrousel.
Lloyd Muyden, penningmeester.
Niet veel met salsa, wel veel met centjes
01-06-2010

Salsa Merit Awards


Over Ons

08-04-2007

Caribische Carnavalsoptocht...en toen was het alweer voorbij

Verslag: Marion del Prado

Het viel te dicht op elkaar, Kerst en Carnaval dit jaar, dus dat maakte het qua klimaat en liquide middelen voor een hoop mensen niet aantrekkelijk om zich in te schrijven. We hebben veel moeten rond gaan en veel extra PR moeten doen. Zo ben je toch wel een aantal maanden bezig met zo'n optocht, want de grootste klus is het bij elkaar krijgen van geld en mensen. Genoeg geld en leuke gemotiveerde mensen!

Wagen/techniek: Johan Mollen

We hadden met de verkoop van de 'I love Salsa-sticker' een mooi potje opgebouwd, dus gelukkig een beetje geld in het laadje. Toen ook nog voorspeld werd dat we waanzinnig mooi weer zouden krijgen, kon het eigenlijk niet meer kapot. Uiteindelijk was het aantal aanmeldingen in Eindhoven op papier 50 mensen en 35 in Tilburg. Niet slecht voor zo'n eerste jaar. De dansscholen zijn duidelijk achtergebleven, maar dat zal wel een reden hebben.

Maar het was geweldig! De sfeer onderling -vooral de laatste dagen- de hulp van iedereen, het publiek langs de weg. Gewoon de 'fun', de simpele lol van feest vieren en het gezellig met elkaar hebben. "Niet praten, gewoon doen ".

De Pearls of the Caribean waren in vol ornaat, samen met Prins Djani uit Afrika.

Maar ook de loopgroep was 'pico bello' ! Hardstikke leuk, want de kleurrijke kleren en het met z'n allen jumpen maakt het Caribische carnaval zo speciaal en vrolijk.

De muziek was een goede mix van tumba, merengue, plena, salsa en andere carnavalsmuziek. Thema's en een uitgebreide wagen vielen buiten het budget dit jaar, maar dat heeft de pret niet kunnen drukken.

Dank aan de fotografen James, Guillermo, Andre?, Johan en iedereen die ik vergeten ben.

En niet te vergeten de onzichtbare vrijwilligers en dus vooral vrienden, Kitty, Ellen, Guido, Reagan, Cindy (Santiago de Cuba), Rosita (El Palacio de la Rosa), Andre? ( Lelijke Hof), Jan Tromp en familie (wagen), DJ Guillermo en DJ Wilbert, en iedereen die ons op de achtergrond heeft gemotiveerd dit project door te zetten.

Afijn, ik kan alleen maar zeggen: het was een groot succes. Dus mensen, volgend jaar lekker meedoen. Het is weer iets anders dan salsadansen, maar het heeft toch te maken met de cultuur waar we ons via het dansen elk weekend in begeven.

06-05-2007

OVER ONS

Over Ons

De bestuursleden van SSCB hebben een aantal zaken gemeen: ze hebben geen binding met dansscholen en geen commercie?le belangen, ze zijn enthousiast en initiatiefrijk en natuurlijk zijn ze gek van salsa!

29-05-2011

De commissies

SSCB bestaat, naast het Dagelijks Bestuur, uit een Bestuurs-adviescommisie, gevormd door o.a. Roger Herklots en Esmaralda Huijbregts. Daarnaast zijn er verschillende commissies actief.

Commissie SalsaFriends

Bestaande uit Sylvia Kessels en Astrid Joosten. Astrid en Sylvia organiseren 2x per jaar een SalsaFriends feest, meestal in Bosvreugd in Tilburg. Deze feesten brengen gevarieerde 'salsa' muziek en soms ook live bands. Ze zijn bestemd voor de 'niet stijl gebonden' dansers en hebben meestal een thema.

Iedereen is welkom. Opbrengsten zijn voor een volgend feest. Ze worden door SCB gesteund omdat ze niet-commercie?le belangen nastreven.