19-11-2006

Dagelijks Bestuur

Jenny Lambrechts, voorzitster.
Veel salsa vanaf ongeveer 1995 met haar dochter Ellen.
Marion del Prado uit Eindhoven, secretaris.
o.a. bekend van SalsaRadio Carrousel.
Lloyd Muyden, penningmeester.
Niet veel met salsa, wel veel met centjes
01-06-2010

Salsa Merit Awards


Over Ons

06-04-2007

Verslag 1e Salsafestijn - 20 september 2003 - Berlicum

Het eerste Brabantse Salsafestijn is achter de rug. Het was een mooie dag, waar we tevreden op kunnen terugkijken. We waren erg blij met het feit dat alle workshops voldoende deelnemers hadden om ze te laten doorgaan.

De TV-opnames die de lokale omroep 'Lokaal 7' maakte van het eerste Salsafestijn werden op 21 oktober uitgezonden. De herhaling was op 26 oktober 2003.

Na afloop van elk workshopblok was het in de foyer lekker druk. Veel vrolijke en soms verhitte gezichten, want tijdens zo'n workshop bleek je toch wel echt te moeten 'werken'. Ook het zonnetje werkte mee, zodat alle deuren van de foyer uiteindelijk open stonden en er buiten spontaan terrasjes werden gecree?erd. De dames van Ladystyling hadden aan een uur niet genoeg en kregen tussen de fietsenrekken nog een korte vervolgcursus.

De infokraam van Salsa Comite? Brabant werd goed bezocht en ook Excento trok veel bekijks met de danskleding, schoenen en sieraden. Bij de kraam van Cubaco ontstonden zelfs ware percussie-jamsessies.

Het avondprogramma was aardig gevuld met:

 • Een flitsende openingsshow door de Salsipuedes-Kids uit Tilburg/Den Bosch.
 • Een optreden van de Cubaanse groep Doble impacto met hun volledig in eigen keuken bereide repertoire.
 • Een vrolijke show van de demogroep van Escuela de Salsa uit Breda, die na de tweede set van Doble Impacto velen nogmaals wisten te imponeren met hun allernieuwste show.

De verrassende laatste show was van The Untouchables, (Patrick, Vanessa, Vincent en Nana van De Grott uit Breda). Vorige maand nog te zien op het World Salsa Congress in Puerto Rico.

De muzikale omlijsting was in handen van DJ Guillermo, DJ Fuente, DJ El Pregonero en DJ Prince. Het was erg warm (maar ons is verteld dat de airco voor de theaterzaal al is besteld), maar erg gezellig en toen DJ Prince het laatste nummer opzette was de vloer nog lang niet leeg...

We hopen te hebben bewezen dat Brabant erg veel te bieden heeft op salsagebied en dat we door een intensieve samenwerking erg veel kunnen bereiken. Heel veel mensen hebben een bijdrage geleverd aan deze dag en avond:

 • De vrijwilligers die de boel voortdurend draaiend hebben gehouden.
 • De dansscholen, die voor de workshops en promotie zorgden en ook nog eens 4 optredens voor hun rekening namen (Salsipuedes, Escuela de Salsa en De Grott).
 • De band, die voor een vriendenprijsje kwam opdraven.
 • De DJ's, die allemaal maar 'even' mochten draaien.
 • Het enthousiaste publiek; bedankt voor jullie deelname aan de workshops en de feestavond.
 • Al het personeel van SCC Den Durpsherd. Niets was hen te veel moeite en voor elk probleem was wel een oplossing.
 • De lokale TV-omroep Lokaal 7 die het Salsafestijn op film heeft vastgelegd.
 • De sponsors, Fiestas Caribes, Salsa.nl, Latell Foundation, Cafe? Bosvreugd en Salsa Info natuurlijk. Zonder hen was het allemaal veel moeizamer verlopen.

Wij gaan alles nog eens rustig op een rijtje zetten en dan aan de slag voor de volgende keer. We zijn blij met de vele positieve reacties, maar ook met de opbouwende kritiek, want we gaan proberen het de volgende keer no?g beter te doen.

06-05-2007

OVER ONS

Over Ons

De bestuursleden van SSCB hebben een aantal zaken gemeen: ze hebben geen binding met dansscholen en geen commercie?le belangen, ze zijn enthousiast en initiatiefrijk en natuurlijk zijn ze gek van salsa!

29-05-2011

De commissies

SSCB bestaat, naast het Dagelijks Bestuur, uit een Bestuurs-adviescommisie, gevormd door o.a. Roger Herklots en Esmaralda Huijbregts. Daarnaast zijn er verschillende commissies actief.

Commissie SalsaFriends

Bestaande uit Sylvia Kessels en Astrid Joosten. Astrid en Sylvia organiseren 2x per jaar een SalsaFriends feest, meestal in Bosvreugd in Tilburg. Deze feesten brengen gevarieerde 'salsa' muziek en soms ook live bands. Ze zijn bestemd voor de 'niet stijl gebonden' dansers en hebben meestal een thema.

Iedereen is welkom. Opbrengsten zijn voor een volgend feest. Ze worden door SCB gesteund omdat ze niet-commercie?le belangen nastreven.