18-02-2011

Verleidelijke taarten!

Het volgende bericht ontvingen wij via onze Hyve:

"Graag wil ik jullie attenderen op de website "Verleidelijke taarten", een echte aanrader. Ik heb mogen deelnemen aan de cursus om zelf een Valentijnstaart te maken. Het is fantastisch om zoiets moois zelf te kunnen maken en wie weet is dit ook iets voor jou. Je zult versteld staan van je eigen creativiteit en handigheid. Groeten Linda"

31-03-2008

Latino & Caribische catering


Ben je, bijvoorbeeld voor een feest of festival, op zoek naar wat eenvoudige pastechi of juist naar uitgebreide caribische/latino catering, dan is het soms zoeken. Er is nergens een echt infoplatform hierover te vinden. SCB gaat daar verandering in brengen met een smakelijk overzicht!

De eerste tip is Con Sabor.

Lees meer over bier in Latijns Amerika en de eilanden.

29-09-2010

Antilliaanse taarten

Mag op jouw feest de Antilliaanse taart en andere Tentalaria niet ontbreken check dan even de website van Sarah. Zij maakt al haar taarten zelf volgens origineel recept.

www.sarah-s-taart.nl.

27-12-2008

Cadeautip: Nigella's Kerst


Nigella Lawson, tv-ster, kok en food writer, heeft voor de kerst- en feestdagen het perfecte boek geschreven. Ze geeft leuke en originele recepten om op te dienen aan je vrienden en familie.

Nigella’s kerst (ISBN 978 90 254) is haar zevende boek. Eerder schreef ze Hoe te eten, Nigella bijt, Feest, Hoe word ik een goddelijke huisvrouw, Voor altijd zomer en Nigella Express.

16-10-2006

Informatie over Tapas...

Tapas zijn afkomstig uit de tijd dat de ‘botillerias’ (flessenwinkels) en ‘tabernas’ (tavernes) in Spanje opkwamen. De glazen werden hier afgedekt met een stukje brood met ham of een andere lekkernij zodat er geen insecten of viezigheid in het glas kwam. Zo ontstonden de tapas. Het Spaanse werkwoord ‘tapar’ betekent letterlijk afdekken. Deze werkwijze is vanaf toen een Spaanse traditie geworden.

Tapas verschillen door het land heen, iedere streek heeft zijn tradities en gewoonten die geuit worden in het gerecht. De tapas uit Sevilla zijn zeer traditioneel, ze zijn hier ook ontstaan. Tegenwoordig bestaat er een algemene samenstelling in het assortiment van de tapasbars in Spanje.

Het doel van de tapas is veranderd, tapas dienen niet meer om iets af te dekken maar om mensen bij elkaar te brengen. Tijdens het drinken van wijn en kleine hapjes eten ontstaat er gezelligheid. Het eten van tapas is een aangelegenheid waar men de tijd voor moet nemen. Je hoeft dus niet alles in e?e?n keer te bestellen, maar je kunt gedurende de avond steeds opnieuw een tapa kiezen.

Indien je een keer lekker de inwendige mens wil vertroetelen of gewoon een lekker glas wijn wil proeven dan adviseerd het salsafun team om LA CABANA te bezoeken. Het is een gezellig restaurant in Tilburg aan de Academielaan, waar vriendelijkheid vooropstaat, en een Cubaanse inrichting je gelijk thuis doen voelen. Een aanrader voor betaalbare en kwalitatieve gerechten en tapas. En deze profesionals kunnen je nog meer vertellen over Tapas en wijn in hun gezellige restaurant en terras.

Caribische gerechten

18-09-2008

Cubaanse Mojito (cocktail) en de Cubaanse keuken

De Mojito is een Cubaanse drank van rum, rietsuiker en munt met veel ijs. De cocktail vindt, net als de meeste op rum gebaseerde cocktails, zijn oorsprong op Cuba in de 2e helft van de 19e eeuw. Schrijver Ernest Hemingway staat erom bekend dol te zijn geweest op deze cocktail.



Benodigdheden

  • 5 cl witte rum
  • 3 cl spuitwater
  • 1/2 limoen in partjes
  • 3 theelepels rietsuiker
  • 2 takjes verse munt
  • veel ijs (grote brokken)

Bereidingswijze

  • Doe de rietsuiker, de limoenpartjes en de verse munt in een longdrink-glas.
  • Stamp dit mengsel even door elkaar tot de sappen uit de limoen en de munt komen.
  • Vul het glas dan met het ijs en giet de rum erbij.
  • Vul het glas vervolgens verder met spuitwater.
  • Vanwege de pulp in het glas (die niet wordt verwijderd) is serveren met een rietje gewenst.

Vaak wordt ook suiker of zout op de rand van het glas aangebracht. Dit wordt dan voor het mengen van de ingredie?nten in het glas gedaan door de rand even door wat citroensap (voor het plakken) en de suiker of zout te halen.

(bron: http://diningandwining.typepad.com/dining_and_wining/2006/09/mojito_cocktail.html


Probeer ook de Virgin Mojito, speciaal voor de BOB



De Cubaanse keuken
De cocina criolla (Creoolse Keuken) is ontstaan door Spaanse en Afrikaanse invloeden. De meest voorkomende Cubaanse gerechten bevatten varkensvlees, kip, rijst, bonen, tomaten en sla. De Spaanse invloed is aanwezig door het gebruik van rijst, citroenen, en sinaasappels. Yuca is een inheemse knolachtige groente in de vorm van een grote wortel die gekookt of gebakken kan worden, en malanga is een met grote bladeren knolachtige groente zoals taro.



De gerechten worden gekruid met knoflook en uien. Een veelvoorkomend gerecht aangeboden in Cubaanse restaurants is carne asada (geroosterd vlees), puerco asado (geroosterd varensvlees), of carne de cerdo (varkensvlees). Staatsrestauranten zullen ook carne de res (rundvlees), picadillo (gehakt), en arroz con pollo (kip en rijst).

Ajiaco is een karakteristieke stoofpot met vlees, knoflook, en groente. Congri oriental (rijst gekookt met rode kidney bonen) werd gei?ntroduceerd door Franse plantagehouders uit Hai?ti tijdens de 19e eeuw. In Oriente word het moros y cristianos (rijst met zwarte bonen) genoemd, een gerecht dat vaak is vergeleken met de raciale mix in Cuba zelf.

(bron: www.cubakeuken.nl/)

Smakelijk!

06-05-2007

CARIBISCHE GERECHTEN

Caribische gerechten

Heb je iets te melden over koken, heb je een lekker gerecht dat de moeite waard is of wil je advies over de beste voeding om gewe?ldig salsa te kunnen dansen, mail dan dan naar: gerechten

Eet smakelijk en niet te weinig..

15-11-2008

Echt Cubaans eten in Nederland?

Kom dan naar Paladar in Veldhoven. Voor 15 euro krijg je een echte Cubaanse maaltijd. Verder heeft Paladar natuurlijk echt Cubaanse drankjes zoals mojito's. Na het eten gaat het volume van de muziek omhoog en kan er gedanst worden. Tot slot steun je door bij ons te eten ook onze projecten in Cuba. Kijk voor meer informatie op de website van Paladar.

06-05-2007

Waar te eten op Cuba?

Paladares zijn onafhankelijke familierestaurants die zijn goedgekeurd door de staat. Paladares mochten zich rekenen tot de eerste en enige ondernemingen die vielen onder de democratische economische hervormingen waarvoor de Cubaanse overheid het land probeert open te stellen.

Regels geven aan dat ze niet meer dan 12 stoelen mogen hebben (al hebben ze die vaak wel), alleen door families gerund mogen worden en authentiek simpel Cubaans eten moeten serveren (d.w.z. geen kreeft of kippenborst zoals in toeristenhotels). Binnen deze en andere strikte regelgeving - het is het enige type bedrijf wat belasting moet betalen in een Communistisch land - hebben ze wel gefloreerd. Zo goed zelfs dat de toeristen liever op zoek gaan naar de paladares dan naar andere staatsrestaurants en -hotels. Het eten is authentiek, gezond en goedkoop, maar...

Lees verder bij ' Geschiedenis'-'Heden'.