31-03-2008

Andere pagina's bij Nieuws

31-03-2011

Stijve hark los op salsa

Volgens een vrolijke reportage op RNW is de stijve Nederlandse hark verslingerd geraakt aan salsa. Van salsa word je vrolijk, je beweegt je mooier. Iets wat Nederlanders wel kunnen gebruiken!

Stijldansen is uit, Salsa is in. De lossere dansstijl van de Salsa spreekt Nederlanders aan. Maar het valt voor de houterige Nederlanders nog niet mee om de heupen te laten swingen. En dus zijn er heel wat danslessen nodig om de soepele heupbewegingen van de latino's onder de knie te krijgen.

31-01-2011

Een zonnig, Latijns-Amerikaans debuut van May Peters


In Música, maestra! beschrijft jazztrombonist en wereldmusicus May Peters in brieven aan het thuisfront haar observaties in Puerto Rico. Eerlijk en recht uit het hart vertelt ze over de bureaucratie, de mensen en haar liefde voor de muziek, het eten en Amerikaanse auto's. Leest als kolkende salsa.

Lees meer


De Limburger schreef enige tijd geleden een artikel over May (klik op het plaatje om het artikel te lezen).

May was eerder verbonden als hoofdvakdocent 'Trombone Jazz & Caribische Muziek' aan het conservatorium van Puerto Rico en werkt nu als workshopleider en jazz educator (bigband, latin, mambomuziek etc.). Ook voor een Venezolaans toporkest voor 'una rumba de verdad' ben je bij May aan het juiste adres. Uit Venezuela: Javier Plaza, Yma Ame?rica; uit Puerto Rico: Victoria Sanabria, Gryssel Rami?rez en Lui?s Perico Orti?z.

Eind september 2008 liet May ons weten dat er een boek uitkomt van haar brieven vanuit San Juan.

Wil je meer weten over May, of foto's bekijken (bijvoorbeeld van haar gastcollege over Caribische muziek en het latin concert met de bigband van de Universiteit van Alabama eind september 2008) check dan de volgende sites (je mag haar ook bellen):

Het nieuwste artikel van May Peters, 'Noche Buena in Puerto Rico' Kerstavond , live uit Puerto Rico, kun je nu lezen op www.caribemagazine.nl. Veel leesplezier!

21-04-2009

De Salsabond profileert zich...

Dit vonden we op een Brabantse agendasite.

Salsales? Kies voor kwaliteit!
In april beginnen bij de meeste dansscholen weer nieuwe cursussen salsa, zouk etc. De meeste dansscholen houden open dagen en/of gratis proeflessen zodat je de sfeer kunt proeven en geheel vrijblijvend een keer mee kan doen.

Maar let ook op of een school is aangesloten bij Salsa-United, de Salsabond Nederland! De aangesloten scholen staan borg voor extra kwaliteit, die o.a. voortkomt uit samenwerking, scholing en up-to-date informatie. Dus kies je voor kwaliteit gekoppeld aan enthousiasme, let dan op het Salsa-United logo! Voor aangesloten dansscholen en alle informatie over Salsa United ga je naar www.salsa-united.nl. (bron: salsainfo.nl)

28-11-2010

Test : Hoe word je een populaire salsadanser?

Hoe word je een populaire salsadanser? Niet door een geweldige techniek of soepele heupbewegingen. Belangrijker is je danspartners te begrijpen. Wat vinden ze prettig? Wat kun je beter nalaten? En waarom zijn ze eigenlijk met salsa begonnen?

Doe de test en ontdek hoe het er voor staat met je kennis over je mede salsadanser. Je 'slaagt' als je acht of meer vragen juist hebt beantwoord. Maar bij ieder fout antwoord vind je bemoedigende feedback. Je ontdekt ook meteen hoe je het boek 'Salsa zonder heisa' kunt kopen. Doen, want de opbrengst is voor een goed doel.

Fresh Salsa

28-02-2009

Sponsor het vervoer van de Dansen voor Ghana-bus!

Het is zover, Dansen voor Ghana! heeft een bus. Na 130 dansen, 3 workshops, de sponsoring van de Emmaus Stichting Breda en Grand Cafe? Restaurant Upstairs was de totaalopbrengst van de dansmarathon 5.244 euro voor een bus voor Nuru.

Met deze geweldige opbrengst heeft de organisatie een mooie witte Ford Transit gekocht die de bewoners van de wijk La Paz in Accra naar het ziekenhuis gaat vervoeren. Dansen voor Ghana! is Autobedrijf Jan Bogaarts Breda die een deel van de bus heeft gesponsord en hem motorisch volledig in orde gaat maken heel dankbaar.

Voor het vervoer van de bus naar Ghana is nog 3.000 euro nodig. Help Dansen voor Ghana! dit bedrag in te zamelen door een bijdrage te storten op girorekening 4164521 ten name van L. Dodoo. Alle kleine beetjes helpen!

In april reist de organisatie naar Ghana om de bus naar Nuru in Accra te brengen. De bewoners van de wijk weten nog van niets. De belevenissen, de foto's en de filmpjes van de blij verbaasde gezichten zijn te zien op de internetsite en hyvessite.

Kijk voor meer informatie op www.dansenvoorghana.nl, word vriend van Dansen voor Ghana! en bekijk de foto's op de Dansen voor Ghana Hyve

Namens de organisatie van Dansen voor Ghana bedankt voor al jullie hulp!

07-10-2008

FRESH SALSA

Fresh salsa

Onder het kopje Fresh Salsa vind je redactionele stukken over salsa en fun.

Check it out en enjoy!!

20-12-2010

Internationale salsa community

Surf eens naar www.onlinesalsa.com voor veel leuke info. Je vindt daar ook de Top 20 latin en salsa. En ook veel Nederlanders die actief zijn.

03-08-2009

Digitale leestip: Latin a Life magazine

Latin a Life is een erg leuk digitaal magazine met uiteenlopende onderwerpen over latin en salsa in de breedste zin van het woord. We vonden er een column in die natuurlijk Marion wel aansprak "De smaak van salsa" en een artikeltje over de taal Spaans en salsa. Veel leesplezier!

15-12-2008

Latin weblog

Op deze leuke latin weblog worden regelmatig nieuwe recensies, leestips, mediaberichten en andere latin-gerelateerde artikelen geplaatst.

28-11-2010

Salsipuedes nieuws

Elke maand kun je weer de laatste nieuwtjes lezen vanuit Salsipuedes in Marlon's Newsflash

20-02-2011

Kunst: misschien jouw smaak?

Sommigen van jullie hebben een officiële uitnodiging van Marion's verjaardagsfeestje gehad 20 maart bij SalsaFit. De illustratie die daar op stond, was gemaakt door Ingrid Piessens, een salsera, maar dus ook schilderes. Mocht je in meer van haar werk geinteresseerd zijn, kijk dan op www.ingridpiessens.nl. Ze geeft ook workshops.