01-03-2011

Ortel Zomercarnaval 2011

Op 29 en 30 juli kun je in Rotterdam weer genieten van het tropisch Zomercarnaval! Check voor meer info de website van Zomercarnaval


25-09-2008

Caribisch Carnaval, gaat dat wel lukken?

Nederlanders zijn - in vergelijking met Surinamers en Antillianen - stijf in hun manier van bewegen. Nederlanders vinden hun eigen manier van bewegen gewoon. Ze vinden het overdreven om het hele lichaam ritmisch te bewegen, ook als ze naar ritmische muziek luisteren.

Soms zijn ze jaloers op anderen die wel lekker soepel en gemakkelijk kunnen bewegen. Ze zeggen dan soms dat die anderen primitief zijn. Afijn, gaat dat dan wel lukken, dat Caribisch carnaval in Nederland? Want Caribisch carnaval is alleen maar bewegen -vooral met je he?le lichaam- en heerlijk uit je dak gaan. Alles wat met sensualiteit te maken heeft mag en met natuurlijk altijd mooi weer is kleding een mooie uitdaging om al het moois nog mooier te maken! (citaat uit "Doe maar gewoon", een boekje wat 99 tips geeft voor het omgaan met Nederlanders. Door Hans Kaldenbach)

25-09-2008

Bonaire: Marcus' persoonlijke impressie

Tijdens carnaval 2008 was hij op Bonaire: onze fotograaf Marcus Rohrer. Hij maakte daar prachtige fotoseries: check hier

Marcus' persoonlijke impressie van Bonaire


Carnaval

17-01-2009

24 augustus 2008: 2e editie van de Tilburgse T-Parade

Op zondag 24 augustus vindt de tweede editie van de T-Parade in Tilburg plaats. De T-Parade is een gratis evenement voor en door alle Tilburgers.

De activiteiten rondom de T-Parade zijn dit jaar uitgebreid: op 16 augustus worden de Miss en Mister T-Parade gekozen, op 23 augustus is er een Battle of Drums in het centrum van Tilburg, op 24 augustus net als vorig jaar een kleurrijke Parade door het centrum met aansluitend een feestelijk Zomerfeest. Ten slotte is er enkele weken na de T-Parade een Fiesta als afsluiting voor alle deelnemers en betrokkenen.

Lees meer

Tilburgse T-Parade wederom groot succes!
Lees het verslag en bekijk foto's!