01-03-2011

Ortel Zomercarnaval 2011

Op 29 en 30 juli kun je in Rotterdam weer genieten van het tropisch Zomercarnaval! Check voor meer info de website van Zomercarnaval


25-09-2008

Caribisch Carnaval, gaat dat wel lukken?

Nederlanders zijn - in vergelijking met Surinamers en Antillianen - stijf in hun manier van bewegen. Nederlanders vinden hun eigen manier van bewegen gewoon. Ze vinden het overdreven om het hele lichaam ritmisch te bewegen, ook als ze naar ritmische muziek luisteren.

Soms zijn ze jaloers op anderen die wel lekker soepel en gemakkelijk kunnen bewegen. Ze zeggen dan soms dat die anderen primitief zijn. Afijn, gaat dat dan wel lukken, dat Caribisch carnaval in Nederland? Want Caribisch carnaval is alleen maar bewegen -vooral met je he?le lichaam- en heerlijk uit je dak gaan. Alles wat met sensualiteit te maken heeft mag en met natuurlijk altijd mooi weer is kleding een mooie uitdaging om al het moois nog mooier te maken! (citaat uit "Doe maar gewoon", een boekje wat 99 tips geeft voor het omgaan met Nederlanders. Door Hans Kaldenbach)

25-09-2008

Bonaire: Marcus' persoonlijke impressie

Tijdens carnaval 2008 was hij op Bonaire: onze fotograaf Marcus Rohrer. Hij maakte daar prachtige fotoseries: check hier

Marcus' persoonlijke impressie van Bonaire


Carnaval

17-02-2008

Carrousel en haar bezigheden tijdens de carnaval

Bij de radio gebeurt er nog eens wat. Het leuke van het radiowerk is dat je naast programma maken ook andere dingen leert. Interviewen en improviseren bijvoorbeeld.

Tijdens de carnaval is Boschtion FM altijd van de partij in de Parade in de Hofstede van de Prins. Daar treden allerlei orkesten op en deze keer ook het slagwerkorkest . Doe Mar Wa uit Bakel. Ze zouden even naar de 'Rode salon' (lees: de studio) komen voor een gesprekje. Ik wist niet wat ik zag toen ze binnen kwamen! Een groep die naast gezellig muziek maken het accent legt op kleding. Nou, dat heb ik van dichtbij mogen bewonderen. Helemaal fantastisch! En ik zou zeker even op hun site kijken naar de collecties van de afgelopen jaren.


Ze hebben een paar nummers voor ons gespeeld en we hebben het heel gezellig gehad de carnavals zondagavond, wat ook duidelijk te zien is op de foto. Houwdoe en bedankt: Doe Mar Wa! (PS: ze zijn te boeken, hoor!)