01-03-2011

Ortel Zomercarnaval 2011

Op 29 en 30 juli kun je in Rotterdam weer genieten van het tropisch Zomercarnaval! Check voor meer info de website van Zomercarnaval


25-09-2008

Caribisch Carnaval, gaat dat wel lukken?

Nederlanders zijn - in vergelijking met Surinamers en Antillianen - stijf in hun manier van bewegen. Nederlanders vinden hun eigen manier van bewegen gewoon. Ze vinden het overdreven om het hele lichaam ritmisch te bewegen, ook als ze naar ritmische muziek luisteren.

Soms zijn ze jaloers op anderen die wel lekker soepel en gemakkelijk kunnen bewegen. Ze zeggen dan soms dat die anderen primitief zijn. Afijn, gaat dat dan wel lukken, dat Caribisch carnaval in Nederland? Want Caribisch carnaval is alleen maar bewegen -vooral met je he?le lichaam- en heerlijk uit je dak gaan. Alles wat met sensualiteit te maken heeft mag en met natuurlijk altijd mooi weer is kleding een mooie uitdaging om al het moois nog mooier te maken! (citaat uit "Doe maar gewoon", een boekje wat 99 tips geeft voor het omgaan met Nederlanders. Door Hans Kaldenbach)

25-09-2008

Bonaire: Marcus' persoonlijke impressie

Tijdens carnaval 2008 was hij op Bonaire: onze fotograaf Marcus Rohrer. Hij maakte daar prachtige fotoseries: check hier

Marcus' persoonlijke impressie van Bonaire


Carnaval

11-06-2007

T-parade: multiculturele optocht Tilburg 2007

Goed nieuws voor carnavalsoptochtlopers die van mooi weer houden. Op 19 augustus vindt in Tilburg de T-parade plaats. Het moet een multicultureel evenement worden dat zich richt op de Tilburgse bevolking.

B&W hebben besloten de organisatoren een subside van
€ 45.000,- te geven en dat is niet mis! De organisatie bestaat uit 'Stichting Ster wijst de weg', 'Stap voor Stap', 'Carnavalsstichting' en 'Stichting Mundial'. Gezamenlijk steken zij hun nek uit voor deze stadse activiteit.

De T-parade sluit aan bij de gemeentelijke nota 'Allemaal Tilburgs'. Daarin staat dat er grote waarde wordt gehecht aan onderlinge ontmoetingen van de diverse groepen in de stad. Het idee vloeide voort uit het verzoek van een aantal Antilliaanse vrouwen in 2005 om een zomercarnaval in Tilburg te organseren. Het hele evenement bestaat uit de T-parade, een zomerfeest met 5 podia en een Caribische after party in La Vida.

Deelnemers aan de T-parade op 19 augustus kunnen meedoen als individu, maar ook als loopgroep. Vooraf, op 10 augustus, zal er een Miss verkiezing plaats vinden in La Vida. De 'Queen' zal natuurlijk pronken op de praalwagen van de carnavalsstichting. Op 15 augustus wordt er als voorproefje een soort jump-up georganiseerd bij een van de podia als voorproefje.

Informatie over meelopen is te verkrijgen via bij info@raakevenementen.nl. De sluitingsdatum voor aanmeldingen is 1 april.