01-03-2011

Ortel Zomercarnaval 2011

Op 29 en 30 juli kun je in Rotterdam weer genieten van het tropisch Zomercarnaval! Check voor meer info de website van Zomercarnaval


25-09-2008

Caribisch Carnaval, gaat dat wel lukken?

Nederlanders zijn - in vergelijking met Surinamers en Antillianen - stijf in hun manier van bewegen. Nederlanders vinden hun eigen manier van bewegen gewoon. Ze vinden het overdreven om het hele lichaam ritmisch te bewegen, ook als ze naar ritmische muziek luisteren.

Soms zijn ze jaloers op anderen die wel lekker soepel en gemakkelijk kunnen bewegen. Ze zeggen dan soms dat die anderen primitief zijn. Afijn, gaat dat dan wel lukken, dat Caribisch carnaval in Nederland? Want Caribisch carnaval is alleen maar bewegen -vooral met je he?le lichaam- en heerlijk uit je dak gaan. Alles wat met sensualiteit te maken heeft mag en met natuurlijk altijd mooi weer is kleding een mooie uitdaging om al het moois nog mooier te maken! (citaat uit "Doe maar gewoon", een boekje wat 99 tips geeft voor het omgaan met Nederlanders. Door Hans Kaldenbach)

25-09-2008

Bonaire: Marcus' persoonlijke impressie

Tijdens carnaval 2008 was hij op Bonaire: onze fotograaf Marcus Rohrer. Hij maakte daar prachtige fotoseries: check hier

Marcus' persoonlijke impressie van Bonaire


Carnaval

30-12-2007

De T-parade komt eraan!

Op 19 augustus 2007 krijgt Tilburg een tropisch tintje als de T-parade door de stad trekt. Het moet een multicultureel evenement worden dat zich richt op de Tilburgse bevolking.

Dit is de eerste activiteit van het lustrumjaar. Een bijzondere samenwerking van de Carnavalsstichting Tilburg met de Tilburgse organisaties Mundial Productions en Stichting "Een ster wijst de weg stap voor stap". Een evenement vo?o?r en do?o?r alle Tilburgers, een optocht waarbij de deelnemers de kans krijgen om de kracht te tonen van hun eigen cultuur. Met karren vol pracht en praal, maar ook met loopgroepen en eenlingen die het van de verkleding en persoonlijke kracht moeten hebben. Allemaal een lust voor het oog en zeker een mooie dag uit voor alle Tilburgers, omdat na de parade het feest op verschillende plaatsen in de stad nog lang doordruist.

Wie doen er allemaal mee aan de activiteiten? Iedereen! Van welke achtergrond of nationaliteit je ook komt, het is aan jezelf als potentie?le deelnemer hoe je dit vormgeeft. In een feestelijke setting leren mensen elkaar en elkaars cultuur kennen. De organisatie verwacht ongeveer zeshonderd deelnemers en meer dan 50.000 toeschouwers.

Er zijn veel groepen uit de regio Tilburg die zelf met een wagen meedoen, onder meer Salsipuedes, Bosvreugd en Vivo Venezuela. Wil je meer informatie over deze groepen? Mail ons!