01-03-2011

Ortel Zomercarnaval 2011

Op 29 en 30 juli kun je in Rotterdam weer genieten van het tropisch Zomercarnaval! Check voor meer info de website van Zomercarnaval


25-09-2008

Caribisch Carnaval, gaat dat wel lukken?

Nederlanders zijn - in vergelijking met Surinamers en Antillianen - stijf in hun manier van bewegen. Nederlanders vinden hun eigen manier van bewegen gewoon. Ze vinden het overdreven om het hele lichaam ritmisch te bewegen, ook als ze naar ritmische muziek luisteren.

Soms zijn ze jaloers op anderen die wel lekker soepel en gemakkelijk kunnen bewegen. Ze zeggen dan soms dat die anderen primitief zijn. Afijn, gaat dat dan wel lukken, dat Caribisch carnaval in Nederland? Want Caribisch carnaval is alleen maar bewegen -vooral met je he?le lichaam- en heerlijk uit je dak gaan. Alles wat met sensualiteit te maken heeft mag en met natuurlijk altijd mooi weer is kleding een mooie uitdaging om al het moois nog mooier te maken! (citaat uit "Doe maar gewoon", een boekje wat 99 tips geeft voor het omgaan met Nederlanders. Door Hans Kaldenbach)

25-09-2008

Bonaire: Marcus' persoonlijke impressie

Tijdens carnaval 2008 was hij op Bonaire: onze fotograaf Marcus Rohrer. Hij maakte daar prachtige fotoseries: check hier

Marcus' persoonlijke impressie van Bonaire


Carnaval

28-01-2007

Carnavalsoptochten lopen afgelast!

Helaas, het gaat 'm weer niet worden dit jaar. Johan en Marion hebben besloten niet verder te gaan met de organisatie van het lopen van de carnavalsoptochten. Oorzaken hiervan zijn wederom persoonlijke redenen (uitval van een mede-organisator), maar wat zwaarder heeft gewogen is het feit dat ze erg weinig reacties hebben gekregen.

Het leeft blijkbaar niet, dansscholen hebben geen zin een clubje te formeren en mee te lopen, kortom een gebrek aan reactie vanuit het salsacircuit. Nu was er een aantal jaren geleden toch altijd wel weer iemand die het initaitief oppikte en mee hielp, waardoor vele handen licht werk maakten. En iets anders doen met elkaar dan alleen maar dansen op dansavonden bleek heel goed voor de sociale contacten.

Tegenwoordig gaat een ieder voor zich, wielen worden opnieuw uitgevonden en dus vallen dit soort gezellige gezamenlijke activiteiten tussen wal en schip. Het zij zo. Tijden veranderen. Het is jammer, maar de organisatoren liggen er niet wakker van. Toch een heel gezellige carnaval toegewenst!