01-03-2011

Ortel Zomercarnaval 2011

Op 29 en 30 juli kun je in Rotterdam weer genieten van het tropisch Zomercarnaval! Check voor meer info de website van Zomercarnaval


25-09-2008

Caribisch Carnaval, gaat dat wel lukken?

Nederlanders zijn - in vergelijking met Surinamers en Antillianen - stijf in hun manier van bewegen. Nederlanders vinden hun eigen manier van bewegen gewoon. Ze vinden het overdreven om het hele lichaam ritmisch te bewegen, ook als ze naar ritmische muziek luisteren.

Soms zijn ze jaloers op anderen die wel lekker soepel en gemakkelijk kunnen bewegen. Ze zeggen dan soms dat die anderen primitief zijn. Afijn, gaat dat dan wel lukken, dat Caribisch carnaval in Nederland? Want Caribisch carnaval is alleen maar bewegen -vooral met je he?le lichaam- en heerlijk uit je dak gaan. Alles wat met sensualiteit te maken heeft mag en met natuurlijk altijd mooi weer is kleding een mooie uitdaging om al het moois nog mooier te maken! (citaat uit "Doe maar gewoon", een boekje wat 99 tips geeft voor het omgaan met Nederlanders. Door Hans Kaldenbach)

25-09-2008

Bonaire: Marcus' persoonlijke impressie

Tijdens carnaval 2008 was hij op Bonaire: onze fotograaf Marcus Rohrer. Hij maakte daar prachtige fotoseries: check hier

Marcus' persoonlijke impressie van Bonaire


Carnaval

19-11-2006

Carnavalsoptochten lopen in 2007?

Het kriebelt alweer bij het 'caribisch carnavalsoptochtenclubje' van het SCB / SalsaFun-team. Dit groepje idioten wil in 2007 (februari) weer de carnavalsoptocht in Eindhoven (zaterdag) en Tilburg (zondag) meelopen, uiteraard in caribische en latinosferen! Dit jaar lukte het, vanwege persoonlijke redenen, helaas niet. Vandaar nu weer een oproep voor 2007. We hebben er weer zin in!!

Twee noodzakelijke (maar kostbare) zaken zijn inmiddels al geregeld: de wagen en de geluidsinstallatie. Nu alleen jullie nog! Dus: wie heeft er zin om mee te lopen??

Het concept: SCB / SalsaFun verzorgt een versierde wagen met muziek (voornamelijk caribische carnavalsmuziek, maar zeker ook salsa en merengue). Daarachter komen de loopgroepen. Iedereen die in groepsverband komt, mag zijn eigen thema hebben. Dit geldt dus bijvoorbeeld voor dansscholen of andere caribische carnavalsorganisaties. Er mag geen reclame worden gemaakt op de wagen, wel op T-shirts.

De individuen krijgen de opdracht zich te kleden in 3 basiskleuren: deze worden nog nader bepaald. Eten en drinken dien je zelf mee te nemen. We hebben er wel plek voor 'aan boord'. Waarschijnlijk gaan we na afloop gezellig ergens een lekker hapje eten.

De kosten per optocht bedragen € 10,- per persoon. Dit bedrag is inclusief hapje achteraf, exclusief eten & drinken tijdens de optocht en exclusief vervoer naar Tilburg. Voor meer informatie kun je mailen naar de redactie. En sponsoren zijn natuurlijk altijd welkom!!

Afijn, rest ons alleen nog maar te zeggen: meedoen ! Het is weer iets anders dan salsadansen, maar het heeft to?ch te maken met de cultuur waar we ons via het dansen elk weekend in begeven.

Namens de carnavalscommissie,
Johan Mollen & Marion del Prado