01-03-2011

Ortel Zomercarnaval 2011

Op 29 en 30 juli kun je in Rotterdam weer genieten van het tropisch Zomercarnaval! Check voor meer info de website van Zomercarnaval


25-09-2008

Caribisch Carnaval, gaat dat wel lukken?

Nederlanders zijn - in vergelijking met Surinamers en Antillianen - stijf in hun manier van bewegen. Nederlanders vinden hun eigen manier van bewegen gewoon. Ze vinden het overdreven om het hele lichaam ritmisch te bewegen, ook als ze naar ritmische muziek luisteren.

Soms zijn ze jaloers op anderen die wel lekker soepel en gemakkelijk kunnen bewegen. Ze zeggen dan soms dat die anderen primitief zijn. Afijn, gaat dat dan wel lukken, dat Caribisch carnaval in Nederland? Want Caribisch carnaval is alleen maar bewegen -vooral met je he?le lichaam- en heerlijk uit je dak gaan. Alles wat met sensualiteit te maken heeft mag en met natuurlijk altijd mooi weer is kleding een mooie uitdaging om al het moois nog mooier te maken! (citaat uit "Doe maar gewoon", een boekje wat 99 tips geeft voor het omgaan met Nederlanders. Door Hans Kaldenbach)

25-09-2008

Bonaire: Marcus' persoonlijke impressie

Tijdens carnaval 2008 was hij op Bonaire: onze fotograaf Marcus Rohrer. Hij maakte daar prachtige fotoseries: check hier

Marcus' persoonlijke impressie van Bonaire


Carnaval

07-08-2009

25 juli 2009: Zomercarnaval in Rotterdam

Wat is Carnaval? Alles wat met "goed" te maken heeft! (zie interviews). Het was super leuk! Check de foto's op de carnavalspagina en kijk mee naar de speciale uitzending van de NOS/NPS (kan Ongi niets aan zijn tanden doen?) Vanaf 2 minuten bekenden van Nos Orgullo (Yvette) en Sorpresa (Richard). Ook de praalwagen staat lang in beeld met de koningin van Nos Orgullo op ongeveer 3.40 minuten. Op 11.04 weer "de entertainer" Sorpresa special 44.40 min. Op 54.00 overzicht Nos Orgullo. Het is lachen, vooral als je tussen de regels door luistert.

Check ook Uitzending gemist, rechter kolom voor zomercarnaval.

Geen parade overseas!
Waarom overseas niets gezien heeft (RTV7, helaas in het Papiaments), en wat het tegenwoord van de organisatie was (in het Nederlands). Kortom een interessante discussie en jammer voor overseas!